The leisure baths in Espelkamp wanted to provide a special treat for their female guests on the occasion of their 20 year jubilee, with an external fitness center including physiotherapy facilities. Our task was to ensure that the ladies could gain access to all facilities of the bathing complex from this center, including the new sauna and wellness area.

The new two-level cubic structure is accessible from the outside and has own parking lot. The fitness and training section is on the top level. The bottom level accommodates the wellness and sauna wing with access to the bathing facilities. The flow of visitors is steered simply via two internal staircases and an access control system.

A light and elegant interior design concept creates a lounge atmosphere by way of bright, warm colours, natural stone and wood, and skilfully links the individual areas of the complex. Guests can look through a panorama window at the central, lush green courtyard. More than ten different treatment rooms for beauty and wellness are available to the guests, plus a variety of sauna facilities, rest and relaxation rooms and a roof terrace.

Related Projects