The Fritz Kathe family-run enterprise, with its almost 100-year history, intended to face its woodworking future with new and modernized additions to their shops, including a new administration building to replace the aged plant, thus strengthening their location in Vechta.

Geising and Böker took on the challenge of placing an office building between two large production plants on the one side, and single-family home neighborhoods on the other. The “loosened” architecture of the newly constructed building decomposes the bulk of the factory workshops and opens itself towards the residential area.

Large, ceiling-high glass surfaces behind horizontal wood lamellae allow for large amounts of direct natural light to enter the office spaces on three sides of the building. Wood dominates the interior and makes for an agreeable ambience.

Related Projects