The spa area is divided into a fitness and treatment area, a country club including gastronomy, a two-storey sauna area including a brine inhalation area and outdoor brine pool, a steam bath area and sauna courtyard, as well as a foyer with a beauty area and changing rooms.
The generous glazing and roof lighting ensure that guests can experience the interior of the halls as an outdoor space, creating a smooth transition between inside and outside.
The interior design is based on various themes that relate to nature and the elements: Fire and ice, air and fog, salt and crystal, wood and earth.

The design of the complementary buildings is based on the existing chalet architecture and supports the character of the small-scale architecture with “satellite” buildings in front. A large, continuous building mass is avoided. The unobtrusive building volumes are finger-like interlocked with the landscape. For the exterior façade, mainly natural-looking, restrained colours and materials were used: Wood, broken natural tones and green roofs.

 

Photography: Philipp Neise

Related Projects